”Voin kuvitella maailman ilman Jumalaa, mutta en ilman Slayeriä” – veteraanien eläköityminen saa Nergalin surulliseksi

Behemoth-nokkamies keskustelee metallimusiikin tilasta.

25.10.2018

Juuri uuden I Loved You at Your Darkest -albuminsa julkaisseen Behemoth-yhtyeen nokkamies Adam ”Nergal” Darski puhuu metallimusiikin tilasta levy-yhtiö Nuclear Blastin promootiovideolla. Nergal toteaa olevansa surullinen, koska veteraanibändit yksi toisensa jälkeen alkavat nostella soittimiaan naulaan. Hän heittää esimerkkinä Slayerin, jonka mukana Behemoth kiersi näiden jäähyväiskiertueella.

”Oli suuri kunnia olla mukana siinä. Se oli toisaalta mahtavaa, toisaalta melko surullista. En vain pysty kuvittelemaan maailmaa ilman Slayeriä. Voin kuvitella maailman ilman Jumalaa, mutta en ilman Slayeriä”, Nergal toteaa.

”Mutta asiat muuttuvat, ihmisiä tulee ja menee ja meidän pitää vain totutella siihen ajatukseen, ettei Black Sabbathia enää ole ja Iron Maidenkin on pian tiensä päässä. Kaikki ne isot bändit, joita katsomme ylöspäin, ovat poissa ennemmin tai myöhemmin – todennäköisesti ennemmin, koska he ovat kaikki viisi- ja kuusikymppisiä. Tosin näin juuri Rolling Stonesin. Mick Jagger on yli 70 ja aivan upea. Mutta me olemme vain ihmisiä, hyvin hauraita ja kaikenlaista paskaa sattuu.”

Lisää luettavaa