Voivod-kitaristi: Keikan kuvaaminen ja katsominen puhelimen läpi on surullinen asia – ”Jotkut tuijottavat meitä kuin jotain Netflixiä”

Daniel "Chewy" Mongrainia harmittaa vuorovaikutuksen puute älyluuria tuijottavan yleisön ja bändin välillä.

10.12.2019

Keikoilla yleistynyt älypuhelimien käyttö ja konserttien videoiminen yleisöstä käsin puhuttavat monia muusikoita ja herättävät mielipiteitä puolesta ja vastaan. Scifi-thrashveteraani Voivodin kitaristi Daniel ”Chewy” Mongrain (nostokuvassa vasemmalla) keskusteli aiheesta tuoreessa The Metal Gods Meltdownin podcastissa ja totesi tuntevansa lähinnä surua niiden puolesta, jotka kuvaavat ja tuijottavat koko keikan ajan puhelimensa pientä ruutua eivätkä sitä, mitä lavalla heidän silmiensä edessä tapahtuu.

”Ihan hiljattain eräällä keikallamme Amerikassa oli eturivissä yksi tyyppi, joka latasi puhelinta ja kuvasi koko ajan eikä voinut laskea luuria kädestään. Ennen erään biisin alkua sanoin yleisölle, että hei, kokeillaanpa kaikki laittaa puhelin taskuun seuraavan kappaleen ajaksi. Niin tapahtuikin, mutta heti biisin päätyttyä hän kaivoi luurinsa taas esiin. En haluaisi olla mulkku tuollaisille tyypeille, mutta toivoisin, etteivät he tekisi noin minun edessäni vaan menisivät jonnekin taaemmas. Hae vaikka kalja tai jotain. Jos et pidä meistä, se on ihan okei. Mene pois ja tule takaisin, kun suosikkibändisi soittaa. En ole täällä soittamassa sinulle, vaan kaikille muille”, Mongrain toteaa.

”Eniten minua häiritsevät ne, jotka laittavat puhelimensa valon päälle. Se pistää pahasti silmään ja on aika aggressiivista. Jos siis kuvaat muutamia pätkiä etkä käytä salamaa, ei se minua häiritse. Mutta jos kuvaat koko vitun keikan, se on aika surullista. Silloin emme voi kommunikoida. Jotkut tuijottavat meitä kuin jotain Netflixiä ja ajattelevat, ettei meidän kanssa tarvitse olla missään vuorovaikutuksessa. Mielestäni se on yhteiskunnallinen sairaus.”

Voit kuunnella Mongrainin koko haastattelun alta:

Lisää luettavaa