Wardruna tuo luontomystiikkaa Savonlinnan Oopperajuhliin

Viikingit-sarjastakin tuttu yhtye nähdään Olavinlinnan komeissa puitteissa.

11.09.2019

Multi-instrumentalisti Einar Selvikin johtama, muinaispohjoismaisista perinteistä ammentava Wardruna konsertoi Savonlinnan Oopperajuhlilla ensi kesänä. Ambient-henkisestä ja rituaalinomaisesta tunnelmasta pääsee nauttimaan Olavinlinnassa lauantaina 1. elokuuta 2020. Lipunmyynti alkaa maanantaina 16. syyskuuta kello 9 Lippupisteessä sekä Oopperajuhlien lipunmyynnissä.

”Uskon vahvasti, että Wardrunan kokee parhaiten sellaisissa ympäristöissä ja paikoissa, jotka jotenkin täydentävät musiikkiamme, ja siinä mielessä Olavinlinnan historia ja estetiikka soveltuvat vähintäänkin täydellisesti Wardruna-konserttiin. Olemme todella otettuja tästä etuoikeudesta esiintyä siellä ja pidämme huolen, että konsertti on muistamisen arvoinen jokaiselle läsnä olevalle”, Selvik kommentoi.

Vuonna 2003 perustettu Wardruna on julkaissut neljä albumia ja sijoittunut kärkeen muun muassa Billboardin maailmanmusiikkilistalla. Yhtyeen tuorein albumi Skald ilmestyi marraskuussa 2018. Suosiota on siivittänyt myös yhtyeen säveltämä musiikki HBO Nordicin suositussa Vikings-sarjassa.

Savonlinnan Oopperajuhlia vietetään 3.7.–1.8.2020.

Lisää luettavaa