Watainin Erik vertaa antifaa Tipper Goren 80-luvun uskonnollisiin noitavainoihin: ”Paholainen voittaa aina”

Watainin nokkamies puhuu suunsa puhtaaksi.

31.03.2019

Watainin pääsaatana Erik Danielsson oli hiljattain Jimmy Cabbsin haastattelussa. Erik kertoi oman mielipiteensä antifan eli niin sanottujen antifasistien toiminnasta. Antifa on saanut estettyä lukuisien death- ja black metal -bändien keikkoja ympäri maailmaan syyttäessään bändien jäseniä natsismista, rasismista ja kaikesta muusta – usein melko heppoisin perustein.

Antifa-juttu lähti kulkemaan keskusteltaessa taannoisesta Taaken jenkkikiertueen peruuntumisesta. Antifa oli tämänkin takana.

– Black metal on saamassa nyt paljon huomiota ihmisiltä, joilla ei ole minkäänlaista käsitystä tämän kulttuurin 40-vuotisesta historiasta. Nämä ihmiset pitävät skeneä ongelmallisena. He moralisoivat taidetta, jonka ykkössääntö on aina ollut, ettei moraalia ole olemassakaan. Keskustelu on heti alussa ongelmallista. Politiikasta kiinnostuneet ihmiset tulevat löytämään asioita, jotka ovat täysin heidän maailmankatsomustaan vastaan.

– Watain ei ole poliittinen, mutta jotenkin nämä samat ihmiset löytävät myös meiltä niitä palasia sieltä ja täältä, ja sitten he loukkaantuvat. Tavallaan se on hyvä asia. Teet jotain väärin, mikäli sinun black metal -bändiäsi ei vastusteta. Jonkinlaisen opposition on oltava aina olemassa. Jos vastustusta ei tule näiltä ihmisiltä, jotka haluavat ylläpitää länsimaisia moraalisia ja eettisiä normeja, teet jotain väärin. Taistelisin aina oman maailmankuvamme puolesta, mutta politiikka on niin väsynyttä. Ihmisillä ei ole käsitystäkään siitä mitä esimerkiksi me edustamme. Jos ihmiset näkevät politiikkaa meissä, he löytävät sitä aivan väärästä kulmasta. Puolustan bändimme satanistisia arvoja, mutta jos meidän kimppuumme hyökätään poliittisesta kulmasta, ovat he täysin väärässä. Heillä on aivan väärä lähtökohta.

Mitä mieltä Erik on sitten tästä uudesta ”uuspuritanismin aikakaudesta”?

– Se on hyvä asia. Tällaisia levyjä julkaistaan kuitenkin aina, ihan sama mitä tapahtuu. Eikä sillä ole väliä, vaikka antifasta tulisi uusi Tipper Gore. Se on juuri sitä mitä se on. Saatanalliset asiat pelottavat ihmisiä. Paholainen voittaa aina. Näin on aina ollut. Antaa mennä vain, mikäli ihmiset haluavat taistella saatanaa vastaan. Se on taistelu, jonka he ovat hävinneet jo kättelyssä.

Katso koko haastattelu alta.

 

Lisää luettavaa