We Came as Romans perui keikan järjestyksenvalvojien toimien vuoksi – keikkapaikka julkisti oman näkemyksensä tapahtumien kulusta

Fete Music Hallin edustajien mukaan järjestyksenvalvojat eivät olleet tehneet mitään väärää.

31.10.2023

Metalcoreyhtye We Came as Romans perui käynnissä olleen keikan Rhode Islandin Providencessa sunnuntaina 22. lokakuuta. Yhtye ilmoitti myöhemmin peruuntumisen syyksi Fete Music Hallin järjestyksenvalvojien aggressiivisen ja väkivaltaisen käytöksen lämppäribändien aikana.

”Useita yleisön edustajia raahattiin aggressiivisesti ja aivan syyttä ulos keikkapaikalta. Kiertuehenkilökuntaamme meni ulos purkamaan tilannetta järjestyksenvalvojien kanssa, sillä olimme aiemmin päivällä sopineet keikkapaikan ja turvahenkilöstön kanssa, että pittaaminen ja yleisön päällä surfaaminen ovat hyväksyttyjä. Tilanne eskaloitui kuitenkin entisestään siihen pisteeseen, että järjestyksenvalvojat sylkivät kiertuehenkilökuntaamme kasvoihin ja uhkailivat väkivallalla. Taataksemme fanien, kiertueväkemme (neljä bändiä plus henkilökunta) sekä keikkapaikan työntekijöiden turvallisuuden, oli parasta keskeyttää koko show”, yhtye tiedotti.

Fete Music Hallin edustajat ovat nyt julkaisseet pitkän tiedotteen, jossa kerrotaan heidän näkemyksensä kyseisen illan kulusta. Keikkapaikan mukaan järjestyksenvalvojat toimivat ammattimaisesti ja riitaa bändien kiertuehenkilökunnan välille syntyi, koska bändit asettivat omilla toimillaan järjestyksenvalvojat ja yleisön vaaraan.

”Meillä oli töissä kymmenen järjestyksenvalvojaa, joka on enemmän kuin riittävä määrä siihen yleisömäärään nähden. Kolme järjestyksenvalvojaa oli sisäänkäynnillä, yksi takahuoneessa, kolme turva-aidan luona lavan edessä ja kolme kiersi yleisön joukossa. Meille kerrottiin, että keikalla tullaan näkemään moshaamista, mikä on tavallista Fetessä esiintyvien bändien keskuudessa. Turvatiimiä ohjeistettiin mieluummin purkamaan tilanteita ja antamaan varoituksia sen sijaan, että vallattomia yleisön edustajia poistettaisiin keikkapaikalta. Näin on toimittu aina ennenkin ilman ongelmia ja turvatiimimme on hyvin koulutettu tällaisia tilanteita varten”, tiedotteessa todetaan.

”Konsertin ensimmäinen puolisko sujui ongelmitta eikä ketään poistettu paikalta. Yleisö nautti musiikista, tanssi ja piti hauskaa. Turvatiimimme joutui antamaan yhdelle yleisön edustajalle useita varoituksia, koska tämä aiheutti jupakoita monien muiden kanssa. Valitettavasti Bodysnatcherin keikan aikana tämä kyseinen henkilö ajautui taas riitoihin toisen yleisön edustajan kanssa ja koska tämä oli jo saanut viisi varoitusta, katsoi turvatiimi parhaaksi poistaa kyseisen henkilön paikalta.”

”Sen sijaan, että järjestyksenvalvojien olisi annettu tehdä työtään, useat bändien kiertuehenkilökuntaan kuuluvat puuttuivat tilanteeseen ilman tietoa kontekstista tai siitä, mitä tapahtuu ja miksi. Joku kertoi asiasta bändille, joka keskeytti keikkansa, huusi mikkiin ’Haistakaa järjestyksenvalvojat vittu’ ja käveli lavalta. Tämä suututti yleisön, joka purki vihaansa järjestyksenvalvojia kohtaan ja saattoi heidät epäturvalliseen tilanteeseen. Turvatiimin ja bändin kiertuehenkilökunnan jäsenet ajautuivat riitaan ja muutamaa minuuttia myöhemmin meille kerrottiin, etteivät We Came as Romans ja Emmure nouse lavalle ja konsertti oli ohi.”

”Olemme pahoillamme, että asiat eskaloituivat siihen pisteeseen. Fete Music Hall on ollut toiminnassa 12 vuotta ja isännöinut tuhansia keikkoja kaikista mahdollisista genreistä. Fete on aina ollut ja tulee aina olemaan turvallinen tila kaikille työntekijöille, artisteille ja henkilökunnalle.”

Lisää luettavaa