Wintersun on viemässä joukkorahoitusta melko eeppiselle tasolle

Jari Mäenpään suunnitelmat ovat vähintäänkin suuruudenhulluja.

07.10.2014

Wintersunin Time I -levyä työstettiin kahdeksan vuotta, joista kuusi studiossa. Albumin seuraajan piti ilmestyä piakkoin sen jälkeen, mutta vähemmän yllättävästi niin ei käynytkään.

Yhtyeen pääjehu Jari Mäenpää antoi heinäkuun lopulla lähes loppuromahdukselta haiskahtaneen avautumisen Time II -albumin tiimoilta. Mäenpään pitkän tekstin pääpointti oli, ettei albumin teko onnistu muualla kuin omassa studiossa. Levy-yhtiö Nuclear Blast ei suostu studiota rahoittamaan eikä anna lupaa Time II -levyn joukkorahoittamiseen.

Nuclear Blast antoi oman vastineensa pian sen jälkeen. Heidän mukaansa Time-sarjan laajuiset ja aikaa vievät projektit vaativat kompromisseja sekä artistin että levy-yhtiön puolelta ja yksityiskohtien puiminen julkisesti aiheuttaa vain väärinkäsityksiä.

Mäenpää antoi elokuun alussa vielä perusteellisemman lausunnon. Siinä jatkettiin selvittämistä, mikseivät muiden studiot kelpaa Mäenpään kaltaiselle perfektionistille ja miksi niihin syydetyt rahat menevät Kankkulan kaivoon.

Nyt Mäenpää on päässyt Nuclear Blastin kanssa yhteisymmärrykseen joukkorahoituskuvioistaan. Rahoituksen vastineeksi fanit saisivat Time II -pitkäsoiton digijulkaisun ja summan suuruudesta riippuen muita herkkuja. Nuclear Blast vastaisi levyn fyysisestä julkaisusta.

Joukkorahoituksen olisi määrä kustantaa Mäenpäälle hänen hahmotelmansa mukaan oma studio, jonka yhteydessä on saunallinen kaksio.

Tällä hetkellä projekti on vasta alkumetreillä. Mäenpää kartoittaa Facebookissa, löytyisikö joukkorahoitukseen tarpeeksi osallistujia.

Monet ovat lupautuneet mukaan isoillakin summilla, mutta soraääniäkin löytyy, luonnollisesti. Useat ihmettelevät, miksi ihmeessä Mäenpäälle pitäisi rahoittaa studio, kun muut artistit onnistuvat nauhoittamaan levyjään ilman omia studioita – tai ainakin ruinaamatta faneilta rahaa sellaiseen.

Toinen epäilyn aihe on se, onnistuisiko Mäenpää koskaan saamaan levyä pihalle, jos loputtomaan viilaamiseen ja höyläämiseen taipuvainen perfektionisti päästetään omaan studioon saunomaan.

Jotenkin tuntuu, että Time II:n saaga on vasta aluillaan. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Lisää luettavaa