Wintersunista ja Stratovariuksesta tuttujen ukkojen uusi bändi True Cult Club julkaisi ensimmäisen singlensä

Mukana myös Simulacrumista, Essence of Sorrow'sta ja Creiniumista tuttuja hahmoja.

Kuva: Lauri Hämäläinen

True Cult Club – tai vaihtoehtoiselta kirjoitusasultaan TRVE CVLT CLVB – on uusi yhtye, jonka riveistä löytyy metallipiireistä jo ennestään tuttuja hahmoja. Kokoonpanossa ovat nimittäin mukana vokalisti Asim Searah (Wintersun), kosketinsoittaja Christian ”Chrism” Pulkkinen (Simulacrum, Eden’s Curse), basisti Jaakko Nikko (Essence of Sorrow), kitaristi Miiro Varjus (ex-Creinium-basisti) sekä rumpali Rolf Pilve (Stratovarius). Yhtye on tänään julkaissut ensisinglensä.

Empty Alley kertoo kurjista hetkistä, joina tunnet jääneesi täysin yksin; hetkistä, kun ei ole ketään, jonka puoleen kääntyä. Olemme usein epätoivoisia ja valmiita tekemään mitä tahansa pitääksemme itsemme kiireisinä ja ihmisiä seurassamme. Olemme epätoivoisia, jotta voisimme niin sanotusti elää hetkessä. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin vastaan aika ja paikka, jolloin meidän on kohdattava paholaisemme. Jos siitä huolimatta jatkaa samaa rataa, monet ajavat itsensä ansaan. Joillekin elämä voi olla vain autio kuja”, Searah avaa kappaleen taustoja.

”Ajattelimme, että oli täydellinen hetki kuvata video Helsingin keskustassa ilman yhtäkään sivullista. Tuolloin oli voimassa järeimmät pandemian vastaiset rajoitustoimet, ja baarit eivät olleet auki lainkaan. Olimme onnekkaita, sillä kuvauspäivänä, hyvin aikaisena sunnuntaiaamuna, oli upea auringonnousu täysin pilvettömällä taivaalla, ja kaupunki oli aivan tyhjä. Pandemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa oli ja on edelleen tietysti hankala iloita, mutta olemme tyytyväisiä, että saimme ikuistettua tuon hetken”, toteaa puolestaan Varjus biisiin tehdystä videosta.

Viisikko nähdään ensimmäistä kertaa livenä Helsingissä On The Rocksissa 26. elokuuta.