Xandrian ja Dianne van Giersbergenin tiet erkanevat – laulajan ja bändin näkemykset erosta poikkeavat toisistaan

Draamaa saksalaisyhtyeessä.

14.09.2017

Saksalainen, sinfonista metallia esittävä Xandria ja yhtyeessä vuodesta 2013 saakka laulanut Dianne van Giersbergenin eivät jatka enää yhteistyötä. Yhtye tiedotti Facebook-sivuillaan Diannen lähtevän yhtyeestä ja bändin peruvan loppuvuodelle suunnitellut keikat Venäjällä sekä Amerikan-kiertueensa. Tulevat Euroopan-keikat yhtye hoitaa korvaavan laulajan, Aeva Maurellen (Aeverium) kanssa.

”Surullisina joudumme ilmoittamaan, että Dianne ei voi tällä hetkellä esiintyä kanssamme. Joskus nämä asiat eivät vain ole hallittavissa ja keikkalavojen ulkopuolella on myös elämää ja siellä tapahtuu asioita, jotka vaativat ansaitsemaansa huomiota”, yhtye kirjoittaa lyhyesti.

Dianne van Giersbergen julkaisi myöhemmin omalla Facebook-sivullaan oman näkemyksensä tapahtumien kulusta. Hänen mukaansa yhtye nimittäin jättää kertomatta oleellisia seikkoja ja tarkempia syitä, miksi hän ei enää jatkaa bändissä.

”Olin luvannut itselleni ja teille, ettei tätä hetkeä koskaan tulisi, mutta niin se vain tapahtui: jätän Xandrian ja syy siihen on yksinkertainen: bändissä pysyminen pahentaisi entisestään niitä terveydellisiä vahinkoja, joita se on tähän mennessä jo aiheuttanut”, van Giersbergen aloittaa.

”Olen lähes kahden vuoden ajan yrittänyt nostaa nämä bändin ja manageriportaan ongelmat pöydälle ainoana tarkoituksenani pitää bändi terveenä, yhdessä ja valmiina tulevaisuuteen. Nyt olen surukseni huomannut, miten kaikki yritykseni on työnnetty syrjään ja miten avunhuutooni on vastattu taloudellisilla pelotteilla ja tunteiden kiristämisellä. Sinnikkyyteni ja haluni jatkaa varoitusmerkeistä huolimatta on aiheuttanut minussa lääkärien vahvistamia, hallitsemattomia stressireaktioita. Olen taistelija, mutta tätä taistelua en voi voittaa. En halua lopettaa ja rakastan musiikkia, jota teimme, mutta en voi elää ympäristössä, joka vahingoittaa minua ja joka ei välitä minusta tai faneistaan (minulle ehdotettiin jopa playbackina esiintymistä, jotta voimme soittaa enemmän keikkoja peräkkäin) ja joka ei pystynyt turvaamaan kenenkään jäsenen taloudellista vakautta.”

”Viimeisetkin toivonrippeet väliemme korjaamisesta murrettiin, kun he julkaisivat tiedon, että ’minä’ en voi enää esiintyä, unohtaen mainita aiheuttaneensa tilanteen itse. Yllättäen heillä oli myös korvaaja valmiina ja minut on suljettu kaikista Xandrian sosiaalisista medioista. Viesti on selvä: he eivät halua korjata tilannetta eivätkä halua tukea minua, jos se tarkoittaa bisnesajattelusta luopumista. Joten minun on aika päättää tämä luku elämässäni ja toivottaa heille onnea bändissä, jota rakastin hyvin paljon.”

Lisää luettavaa