Zakk Wylde muistelee: jamisessiot Guns N’ Rosesin kanssa sai perustamaan oman bändin

Black Label Societyn syntymisestä on osittain kiittäminen Axl Rosea ja kumppaneita.

05.07.2019

Tiesitkö, että Ozzy Osbournen luottokitaristi ja oman Black Label Society -yhtyeensä nokkamies Zakk Wylde oli 1990-luvun puolivälissä lähellä liittyä Guns N’ Rosesiin? Wylde muisteli bändin kanssa pidettyjä jamisessioita Music Instituten Conversation-sarjassa ja totesi Black Label Societyn syntyneen pitkälti noiden lopulta muuten hedelmättömiksi osoittautuneiden seissoiden ansiosta.

”Opin tuntemaan jätkät kun saavuin [Kaliforniaan] aloittaessani [Osbournen] riveissä. Tapasin Slashin ja Duffin (McKagan, GN’R-basisti) ja meistä tuli ystäviä niihin aikoihin, kun Guns alkoi todella paisua. Törmäsin heihin aika ajoin ja kävimme yhdessä ryypyllä. Tunsin Stevenin (Adler, GN’R:n alkuperäisrumpali) ja tapasin myös Mattin (Sorum, Adlerin korvannut rumpali) joka silloin soitti The Cultissa. Piirit olivat hyvin pienet ja kaikki tunsivat toisinsa”, Wylde muisteli.

”Yhtenä päivänä jätkät olivat keskustelleet ja Axl (Rose), jota en ollut koskaan tavannut, kysyi Slashiltä, kenen kanssa hän haluaisi jamitella. Ilmeisesti nimeni tuli esiin ja Axl soitti minulle. ’Hei Zakk, Axl täällä. Kiinnostaisiko sinua tulla jamittelemaan?’ Suostuin ilman muuta. Äänitin niihin aikoihin Ozzmosista (Osbournen vuonna 1995 ilmestynyt levy) ja jamittelin [Guns N’ Rosesin] kanssa aina silloin tällöin. Ideoita heiteltiin ympäriinsä, mutta homma ei edennyt sen enempää.”

”Sitten Ozzy oli lähdössä kiertueelle ja sanoi, etten voisi olla mukana molemmissa. ’Tämä laiva lähtee satamasta maanantaina. Tuletko mukaan vai et?’ Mutta en saanut [Guns N’ Rosesin] tyypeiltä mitään vastausta vaan homma roikkui ilmassa. Niin Ozzy lähti toisen kaverin (ex-David Lee Roth -kitaristi Joe Holmesin) kanssa kiertueelle ja minä jäin yksin kotiin.”

”Olin ihan, että mitäs nyt sitten? Minulla on hirveä kasa riffejä, mutten soita Ozzyn kanssa ja GN’R-juttukin kuivui kasaan. Totesin, että vittuakos tässä ja pistin Black Label Societyn pystyyn. Olin jo tehnyt Book of Shadows -levyn (Wylden akustinen sooloprojekti), mutten ollut valmis lähtemään kunnolla laulaja-lauluntekijäjuttuihin. Rakastan sellaista, mutten ollut silloin vielä valmis. Halusin soittaa riffipohjaista heviä, johon saatoin sotkea kevyempää kamaa.”

Lisää luettavaa