Zakk Wylden tavaramerkistä on kiittäminen ZZ Top -yhtyettä – ”Minulle Billy Gibbons on sen tekniikan kummisetä”

Ozzy Osbourne/Black Label Society -kitaristi sanoo oppineensa pinch harmonic -tekniikan La Grangea tapaillessaan.

08.10.2018

Ozzy Osbournen pitkäaikaisena aisaparina sekä oman Black Label Society -yhtyeensä laulaja-kitaristina tunnetun Zakk Wylden tavaramerkkeihin kuuluu runsas pinch harmonic -tekniikan, siis korkeiden huiluäänten (lue: ”vinkaisujen”) runsas hyödyntäminen. Guitar World -lehden ”pyöreän pöydän” haastattelussa kitarasankari kertoo oppineensa tämän tekniikan ZZ Topilta.

”Huiluäänet juontavat juurensa siitä, kun treenasimme kitaraopettajani kanssa La Grangea ja sellaista. Minulle Billy Gibbons on sen tekniikan kummisetä, ehdottomasti”, Wylde kertoo.

Muuten Wylde kertoo imeneensä eniten vaikutteita paitsi mainitulta opettajaltaan, myös vähemmän yllättäen Black Sabbathilta ja Tony Iommilta.

”Riffini ovat saaneet inspiraationsa niiltä tyypeiltä, joita rakastan. Sitä rakkautta minä tutkin ja sieltä me kaikki tulemme, tiedättehän? Mitä musiikkia rakastatkaan, siihen koko homman pitää perustua. Ei siihen, mitä muut sanovat. ’Tämä on suosittua ja jos et tee tätä, et tule menestymään’. Ei se niin toimi. Täytyy olla aidosti oma itsensä ja tehdä sitä mitä rakastaa ja mikä tulee luonnostaan”, Wylde lisää.

Lisää Wylden, Lzzy Halen (Halestorm), Zoltan Bathoryn (Five Finger Death Punch) ja Ben Brucen (Asking Alexandria) keskustelua soittamisesta löydät täältä.

Lisää luettavaa