#99: Chaosweaver – Painajaisten keskeltä tyhjyyteen

22.08.2012

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Jarmo Katila

Kosketinsoittaja Max Power on riemuissaan siitä, että Enter the Realm of the Doppelgänger on vihdoin ilmestynyt. Levyä tehtiin aina debyytti Puppetmaster of Pandemoniumin (2008) valmistumisesta lähtien ja kyseessä oli melkoinen urakka.

– Ekaa levyä tehtiin puoli vuotta studiossa ja se oli ihan helvetin hauskaa koko ajan. Tämä oli jo tehdessä aika hankala tapaus verrattuna siihen. Meillähän on kolme biisintekijää, joilla kaikilla on sananvaltaa vaikuttaa kaikkeen. Biisien tekeminen kestää pitkään, koska niistä pitää saada kaikkien mielestä täydellisiä, Max Power selittää.

Biisintekijät ovat Powerin lisäksi rumpali Jack Tyger ja kitaristi Albert von Fleischer. Tyger omistaa Studio Perkeleen, joten biisi-ideat saadaan demotettua purkkiin kätevästi. Olkoonkin, että Studio Perkele muutti kesken Chaosweaverin levynteon, mikä toi prosessiin omat kommervenkkinsa.

Luovuuden puutteesta tätä bändiä ei voi syyttää. Biisi-ideoita kakkoslevyä varten oli parhaimmillaan yli 70. Bändin biisintekoprosessi on sikäli poikkeuksellinen, että kaikki jäsenet – mainittujen lisäksi laulaja Cypher Commander sekä livebasisti Pusa ja -kitaristi Niiranen – eivät ole yhtä aikaa paikalla missään vaiheessa ennen studiosessioita, jos silloinkaan.

– Me ei treenata. Me ei soiteta yhdessä normaalisti ikinä. Paras tapa tehdä biisejä on se, että minä, Albert ja Jack kokoonnutaan kolmistaan studiolle ja ruvetaan yhdessä ideoimaan ja työstämään jotain teemaa.

Se, että kakkoslevyn tekeminen venähti näin pitkäksi, ei suinkaan johtunut ainoastaan sävellystyön hankaluudesta. Myös soittajien henkilökohtaisissa elämissä tapahtui kaikenlaista. Max Power muutti Helsingistä Kuopioon ja sai vaimonsa kanssa lapsen. Muilla oli vähän synkempiäkin tapauksia, kuten eroja ja päihdeongelmia.

– Aika syvissä vesissä kieltämättä oltiin välillä. Melko jees fiilis, että levy on vihdoin pihalla!

Lue koko juttu Infernon numerosta 7/2012 (#99).

Lisää luettavaa