Äärimmäisen aggressiivista ja provokatiivista – arviossa Cancer Christ

Julkaistu Infernossa 1/2024.

09.03.2024
CANCER CHRIST
God Is Violence
SEEING RED

Jenkkiläinen Cancer Christ kutsuu meitä kaikkia seurakuntaansa varsin transgressiivisin keinoin.

”Reptilian power violenceksi” musiikkiaan kutsuva yhtye ottaa pahaa aavistamattomalta kuulijalta heti kättelyssä luulot pois. Minuutin tai kahden mittaiset biisit ovat äärimmäisen aggressiivisia ja provokatiivisia, kuten tyylilajiin kuuluu. Vai mitä sanotte sellaisista titteleistä kuin Jesus Got a Big Ol’ Cock, Baptized in Piss and Shit ja God Bless the Rapists.

Sanomattakin lienee selvää, että Cancer Christin evankeliointi ei lupaa ”hyviä uutisia” tai mitään muutakaan pelastusta, vaan pikemminkin kaaosta ja lopunaikoja. Yhtyeen vimmainen ja abstrakti punkjytä ei ole ytimekkäästä tulkinnasta huolimatta pelkkää paahtoa. Musiikkiin on ujutettu myös hitaampaa ja raskaampaa menoa sekä dissonanttista matikkarocksekoilua.

Parhaimmillaan Cancer Christ saa aikaiseksi todella vimmaista ja mielipuolista hardcorea, joka ei ota saati luovuta vankeja. God Is Violencea voikin suositella varauksetta kaikille väkivaltaisen, äänekkään ja loukkaavan musiikin ystäville. Ei liene parempaa tapaa korkata uutta vuotta kuin kuunnella tätä levyä.

Lisää luettavaa