Ajaton ja vangitseva – arviossa Her Shadow

Julkaistu Infernossa 10/2022.

26.12.2022
HER SHADOW
The Ghost Love Chronicles
SVART

Her Shadow’n debyyttiä kuunnellessa päänsisäinen mise-en-scène lähtee jylläämään välittömästi. Royal Lips- ja Kuolemanlaakso-yhtyeistä tuttujen musikanttien uusi projekti luo savuisia, kohtalokkaita ja melankolian täyttämiä visioita, joista tulevat mieleen niin Wong Kai-warin hypnoottiset elokuvat kuin David Lynchin tummanpuhuva americana-kuvasto.

Musiikillisesti yhtye hyödyntää soundtrack-maisemia, Lana Del Reyn barokkista unipoppia sekä Portisheadin ja The Cinematic Orchestran hengessä kulkevia downtempo-tunnelmia. Ja kun mukaan heitetään vielä sitä kuuluisaa omaa näkemystä, kokonaisuudesta muodostuu vallan kiehtova ja vangitseva paketti.

Her Shadow flirttailee vintage-estetiikan kanssa, mutta levynsä kuulostaa lopulta pikemminkin ajattomalta kuin joltain tiettyyn vuosikymmeneen sidotulta retrofiilistelyltä. Monisyisen ja rehellisesti vaihtoehtonostalgisen teoksen päättää aavikkorock-henkinen 13-minuuttinen What Hides in the Dark, joka on kuin orkesterin oma Sunset Boulevard. Hienompia lopputekstejä tuskin olisi voinut toivoa.

The Ghost Love Chronicles on kiistatta vuoden paras kotimainen julkaisu.

Lisää luettavaa