Brutaalia ja simppeliä kohkaamista – arviossa Genocidion uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 8/2021.

15.11.2021
GENOCIDIO
The Grave
NUCLEAR WAR NOW!

Kulttimaineen historiankirjoissa voi saavuttaa joko tekemällä jotain uutta ja ihmeellistä tai olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Brasilialaisen Genocidion tiedostavimmissa piireissä underground-uskottava maine on varmasti ansaittu, mutta näin kymmeniä vuosia myöhemmin trion primitiivinen jyystö on vain primitiivista jyystöä.

Siinä missä maanmiehensä Sarcófago ja Vulcano kuulostavat tänäkin päivänä villeiltä ja pimeiltä thrashin, deathin ja proto black metalin esitaistelijoilta, samoihin aikoihin rymistellyt Genocidio tarjoaa vain brutaalia ja simppeliä kohkaamista. Mitenkuten tahdissa pysyvä rumputulitus, silmitön riffimyräkkä ja aavemainen mörinä kuulostavat vain aikansa kuvalta, historian hämäriin jääneeltä kuriositeetilta.

The Grave -pitkäsoitto on rakennettu vuonna 1988 ilmestyneen samannimisen ep:n ympärille, jota on venytetty kolmella livevedolla ja yhtä monella demoraidalla. Live on yllättävän hyväsoundista ja oikealla tavalla raakaa kohkausta, demomateriaali taas treenikämppätasoista suhinaa ja kopistelua. Lisäarvoa samojen biisien uudelleenversioinnissa ei olisi kovemmallakaan materiaalilla, saati nyt.

Alkuperäinen viisibiisinen on kiinnostava aikamatka, joka ei kuitenkaan sytytä suurempaa intohimoa yhä koossa olevan bändin myöhempiä tekemisiä kohtaan.

Lisää luettavaa