Ei tahdo löytyä biisejä, jotka nousisivat geneerisyyden yläpuolelle – arviossa The Shiverin uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 4/2019.

The Shiver
Adeline
Wormholedeath

Italialaislähtöinen The Shiver kuljeskelee lähinnä vahvamelodisen ja kaihoisan vaihtoehtorockin kentällä. Adeline on alun perin kaksi vuotta sitten omakustanteena julkaistu yhtyeen neljäs levytys.

Vaikka kielisoittimet väläyttelevät aika ajoin niin goottivivahteita kuin suoraviivaisempaa riffittelyäkin, bändi palaa aina toiveikkaaseen tarttuvuuteen. Popahtavuus vaatii kuitenkin veronsa: albumilla riittää korvaa miellyttäviä ideoita, mutta siltä ei tahdo löytyä biisejä, jotka nousisivat geneerisyyden yläpuolelle.

Kenties kokoonpanoa on kahlinnut studiossa myös liian turvallinen ja huoliteltu visio, sillä uusintapainoksen kylkiäiseksi pistetty Light Minutes -biisin liveversio on muuhun materiaaliin nähden paljon avarampi ja energisempi. Toisaalta bändi on usein epävarmimmillaan juuri levyn raskaimmissa kohdissa. Laulaja kykenee irrottamaan itsestään herkkiä kohtauksia, mutta voisi välillä hillitäkin tulkintojensa sentimentaalisuutta.

Tavanomaisuudestaan huolimatta Adeline ja orkesteri sen takana ovat oikeinkin sympaattisia. Sääli vain, ettei tarjolla ole mitään niin säväyttävää, että platta vakiinnuttaisi paikkansa soittimessa.