Energisen rokkaavuuden ja haikeutta huokuvan hönkäilyn välitilassa – arviossa Hitten

Julkaistu Infernossa 10/2023.

16.01.2024
HITTEN
While Passion Lasts
HIGH ROLLER

Hitten esittää viidennen albuminsa nimessä asiallisen pohdinnan aiheen, jota on tullut pähkäiltyä melko lailla levyä kuunnellessa. Etenkin, kun edellislevyt Twist of Fate (2018) ja Triumph & Tragedy (2021) ovat olleet kaikessa Dokkenin suuntaan kumartelussaan hyvin korvienmyötäisiä ja suuta virneeseen vetäviä tapauksia.

Enää ilmeistä esikuvaa ei palvota samassa määrin kuin aiemmin. Tilalle on tullut geneerisempi ja sitä myöten tylsempi metallin ja perinteisen amerikanmallin hard rockin seos.

Biisit ovat yhä kaikin puolin mallikkaasti tehtyjä, mitä tulee melodioihin, kertosäkeisiin ja stemmalauluihin. Repertoaarista löytyy edelleen niin tanakampaa ja vauhdikkaampaa veisua kuin keskitempoisempaa kohtalokkuutta. Mutta biisit lentoon nostattavaa kiimaa musiikki ei tihku.

Liekö kyseessä ikääntymisen mukanaan tuoma energisyyden muuntautuminen lähinnä AOR:sta tutuksi tulleeksi seesteisyydeksi. Parhaimmillaan sekin on kaikessa juustoisuudessaan mahtavaa, mutta While Passion Lasts ei moiseen veny. Levy jää energisen rokkaavuuden ja haikeutta huokuvan hönkäilyn välitilaan.

Lisää luettavaa