Hämmentävän heppoinen – arviossa Todd La Torre

Julkaistu Infernossa 4/2023.

28.05.2023
TODD LA TORRE
Rejoice in the Suffering
ROCK OF ANGELS

Queensrÿchessa jo pitkään laulanut ja rumpujakin levyille soittanut La Torre julkaisee pitkään kypsyttelemänsä sooloprojektin debyytin.

Herra soittaa soolollaan rummut ja laulaa, kielisoittimet hoitaa Craig Blackwell. Levy on aika selkeä tyylillinen irtiotto Queensrÿchesta, sillä Rejoice in the Suffering sisältää pääosin selkeästi äkäisempää ja klassisempaa heavyä. Mieleen tulee vallan vankasti La Torren laulajaesikuvan Rob Halfordin ja Judas Priestin meno.

Ison osan tästä huomiosta aiheuttaa La Torren kovaa ja korkealta -tulkinta. Laulu menee jopa takakireäksi ja melodiat ovat yllättävänkin mitättömiä – pahimmillaan laulu on yhden nuotin kailottamista. Bonusraita One by Onessa on mielenkiintoista deathmetallista ääntelyä, ja tätä osastoa saisi olla geneerisen kiljukaulahevin sijasta enemmänkin.

Biisimateriaali ylipäätään on yllättävän heppoista. Toki riffit rullaavat mukavasti ja ääni kulkee, mutta sävellysten taso on hämmentävän perus. Mukana ei ole mitään suoranaisesti huonoa, mutta ei mitään huomionarvoisen erikoistakaan. Deluxe-painokselle säästetyt kappaleet tuntuvat olevan parhaita koko paketissa.

Lisää luettavaa