Harrastelijamainen hengentuote – arviossa Mace ’N’ Chain

Julkaistu Infernossa 4/2023.

21.05.2023
MACE ’N’ CHAIN
Among Ancient Pillars
NO REMORSE

Eivät ole olleet tuotantopäälliköllä puhtaat jauhot nokassa, kun tästä levystä on tehty diili. Ruotsalaisen Mace ’N’ Chainin – eli siis death metal -bändi Feralin laulajan David Nilssonin – idea on ilmeisesti ollut osoittaa debyyttialbumillaan kunnioitusta jylhälle perinneheville, jota diggaillessa hänenkin musauransa on päässyt alkuun.

Melko eeppistä saikkausta Among Ancient Pillars onkin, joskin enimmäkseen taiteilijan omia taitorajoitteita vastaan. Vierastaistelijoiden mitenkuten tiluttelemia kitarasooloja lukuun ottamatta koko levy on tehty periaatteella ”itse kun soittaa, saa sitä mitä tulee”. Itsevarmuudesta pisteet, mutta aika luja usko Nilssonilla pitää olla, että luulee muidenkin tahtovan kuulla luvalla sanoen aika harrastelijamaisia hengentuotteitaan.

Levy on 38-minuuttisenakin pitkä kuin nälkävuosi, sillä biisinkirjoituksen kolmesta keskeisestä ässästä säv. on niin ja näin, san. silkkoja kliseitä ja sov. kateissa, sillä biisit kulkevat ketterästi kuin kaksijalkainen kirahvi. Räpellyksen kuorruttaa Nilssonin Messiah Marcolinin ja King Diamondin laulutapoja hapuileva, mutta pääasiassa nuotinvierustoilla messuava mylvintä sekä orgaanisen tuhnu soundi.

Lisää luettavaa