Helppoa ja mukavaa kuunneltavaa, vaikka debyyttisyndrooma vaivaakin – arviossa Savaged

Julkaistu Infernossa 2/2024.

14.04.2024
SAVAGED
Night Stealer
NO REMORSE

Neljännesvuosisadan toiminut No Remorse on onnistunut brändäämään itsensä levy-yhtiöksi, jonka julkaisut ovat lähtökohtaisesti kiinnostavia kovemmankin luokan perinnetietoisen heavy metalin fanaatikoille. Laatu on vähintäänkin hyvää keskitasoa todellisten hutien loistaessa poissaolollaan.

Savaged on kaikin puolin tyyppiesimerkki kreikkalaislafkan rosterista. Night Stealer -esikoisella bändin vauhdikas, rennosti rullaava ja paikoitellen jopa proto-speed/thrash-välähdyksiä sisältävä metalli on etenkin kertosäkeissä hyvin melodiarikasta. Myös kitaristit pistelevät tällä saralla parastaan, samoin kuin laulaja Jamie Killhead, joka intoutuu kiekaisemaan maltilla siellä täällä asiansa hyvin ajavan puhtaan tulkinnan ohessa.

Niin helppoa ja mukavaa kuunneltavaa kuin albumi onkin, pienen epätasaisuuden lisäksi sitä vaivaa jonkinmoinen identiteettiongelma, joka on helppo pistää debyyttisyndrooman piikkiin. Nelikko yrittää olla sävellyksissään turhankin näppärä ja ujuttaa mukaan liikaa vähän kaikkea. Ydinosaamisalueeseen tiukemmin keskittymällä iskevyys nousisi taatusti ainakin varren verran korkeammalle tasolle.

Lisää luettavaa