Hivelee synkkää mieltä ja varjoisaa sydäntä – arviossa Adversvm

Julkaistu Infernossa 6/2023.

02.09.2023
ADVERSVM
Vama Marga
MORIBUND

Vuonna 2015 perustettu Adversvm soittaa mystis-esoteerisella kuvastolla varustettua funeral doomia, joka vie kuulijan synkkiin ja hypnoottisiin vesiin.

Yhtyeen musiikissa on ritualistista tunnelmaa, jota korostavat ambient-henkiset välisoitot, jotka tuovat levylle mukavaa ilmavuutta. Orkesteri ei myöskään nojaa pelkästään tuomiopäivän laahaukseen vaan esittelee myös rivakampaa death-tykittelyä sekä black metal -henkisempää ilmaisua.

Vama Marga ei tarjoa mitään uutta ja ihmeellistä, mutta Adversvm hoitaa hommansa sen verran mallikkaasti, että kuuntelukokemuksesta muodostuu loppupeleissä varsin nautinnollinen. Murskaavat riffit, maan syövereistä kumpuavat laulut ja utuiset melodiat luovat yhdessä kokonaisuuden, joka hivelee synkkää mieltä ja varjoisaa sydäntä.

Saksalaisbändin musiikista tulee jossain määrin mieleen maanmiestensä Necros Christosin säveltaide, etenkin estetiikan puolesta. Aivan yhtä monipuoliseen ilmaisuun Adversvm ei kykene, vaikkei paljon uuvukaan.

Suhteellisen nuori yhtye on ehdottomasti oikealla polulla. Toivon mukaan taiteensa jalostuu tulevaisuudessa entisestään.

Lisää luettavaa