Ihailtavan vaivatonta vapaavirtaa – arviossa Pressure Points

Julkaistu Infernossa 4/2023.

17.06.2023
PRESSURE POINTS
The Island
ART GATES

Heinolan progressiivis-melodinen kevytmetalliviisikko Pressure Points maalailee kahdeksan vuotta odotetulla kolmannella pitkäsoitollaan kiireettömän kuulaasti.

Soitannollisesta haastavuudestaan huolimatta The Islandin kappaleet vapaavirtaavat ihailtavan vaivattomasti. Päijäthämäläisten bändisoinnille täytyykin antaa tunnustusta, sillä yhtyeen soundi ei ole lajityypin konventioista huolimatta tippaakaan tukossa. Bändi ei kuulosta genren ykkösnimen lailla kasalta musiikkiopiston robottilehtoreita briljeeraamassa taidoillaan, eikä edes siltä, että instrumentteja olisi skulattu otsa hiessä ja turpa irveessä. Myös Juha Tretjakovin taipuisan melodinen laulu ja kitaristi Kari Ollin ryhdikäs mutta kuivakka ördä miellyttävät korvaa.

Jos nyt jostain on pakko piipittää, niin tokihan levyn kappaleissa – The Night Insidea lukuun ottamatta – olisi voinut panostaa vähän lisätarttuvuuteen. Hitikkyys ei toki ole progemetallissa ykkösprioriteetti, mutta tässä tapauksessa jo albumin kanssa samalle aallonpituudelle pääseminen vei muutaman kuuntelukierroksen. Mutta jahka kuulija saa upotettua varpaansa heinolalaiseen progesantaan, The Islandin rannoilla vaelteleminen on silkka ilo.

Lisää luettavaa