Intensiivistä tuuttausta – arviossa Smallpox Aroma

Julkaistu Infernossa 3/2023.

16.05.2023
SMALLPOX AROMA
Festering Embryos of Logical Corruption
INHUMAN ASSAULT

Bangkokista lasahtaa aimo täräys oivasti sätkivää grindcorea maukkain hc- ja kuolometallimaustein.

Kolmikon tuuttaus on intensiivistä ja sopivan luomua, jotta se myös hengittää. Ei liene väärin viitata varhaisempaan Napalm Deathiin, vaikka Smallpox Aroma ottaakin ilmaisussaan selvästi rajatumman linjan ja pitäytyy raaemmassa soundissa.

Rupisessa ja vimmalla esitetyssä, mutta hämmentävän tiukasti kasassa pysyvässä tykittelyssä kuuluu hurlumhei. Bändin eduksi on ehdottomasti laskettava runsaat monsteririffit, joita se asettelee voimamoshattaviksi kaoottisen tikkaamisen sekaan. Biiseissä ehtii sattua ja tapahtua aika paljon, vaikka vain yksi 13 raidasta ylittää kahden minuutin rajapyykin. Ihan oikeita biisejä nämä silti ovat, vaikkakin hyvin tiiviitä. Mitään kahden sekunnin hassutteluturauksia ei siis tarvitse sietää.

Yhtye on perustettu jo 2006, joten nyt julkaistava debyyttialbumi on kokeneiden kehäkettujen tuotos, mikä kyllä kuuluu. Ihastuttavinta tässä runttaavassa tykittelyssä on energinen iskevyys, tuotannollinen raakuus sekä tasapaino kohelluksen ja myllyttelyn välillä. Ja tietysti ne muinaisesta Carcassista inspiroituneet biisinnimet.

Lisää luettavaa