Kaipaa vaaran tunnetta – arviossa Spellbook

Julkaistu Infernossa 8/2022.

30.10.2022
SPELLBOOK
Deadly Charms
CRUZ DEL SUR

Pennsylvanialaisviisikko Spellbookin protohevi inkarnoituu toista kertaa pitkäsoittomitassa. Musiikillisesti uutuus peesaa parin vuoden takaista edeltäjäänsä Magick & Mischiefiä, toki uusin nyanssein.

Deadly Charms vie Spellbookia kahteen suuntaan. Soundi on hiukan tummempaa, täyteläisempää ja lämpimämpää, rumasti sanottuna kaupallisempaa, mikä tuntuu vieneen bändin sävellyksistä sen vähäisenkin terän.

Biisit eivät ole sinällään huonoja ja aikaisempaa aavistuksen hitaammat tempot ovat enemmänkin plussaa, mutta jo debyyttilevylle kaivattua, tällaiseen musiikkiin olennaisesti kuuluvaa vaaran tunnetta ei löydy kuin levyn lyriikoista. Kyseinen elementti parantaisi Deadly Charmsin riffikudelmia huomattavasti.

Hyvää Spellbook-uutukaisessa ovat toisinaan esiin pulpahtelevat melodiaviritelmät, joita kuullaan muun muassa Pandemoniumissa, Goddessissa ja etenkin levyn päättävässä Out for Bloodissa, jonka popahtavuuden parissa ei voi välttyä Ghost-assosiaatiolta. Muutoin Spellbookin ja laulajansa Nate Tysonin äänenvärissä on aimo annos alkuaikojen Black Sabbathia, mikä eduksi luettakoon.

Lisää luettavaa