Kelpo tavaraa klassisen murjotuksen ystäville – arviossa Amaurot

Julkaistu Infernossa 9/2022.

29.11.2022
AMAUROT
...To Tread the Ancient Waters
OBELISK POLARIS

Ruotsalais-saksalainen Amaurot on levydebytantti, mutta sen jäsenet ovat ehtineet vaikuttaa sellaisissa bändeissä kuin Cult of the Fox, Void Moon ja Hydra. Orkesterin musiikki tuo vahvasti mieleen varhaisen Paradise Lostin, Moonspellin ja Morgionin tuotannot, joissa melodinen goottimetalli kohtaa painokkaan death doomin.

Lisa Rieger hallitsee kohtuullisesti niin puhtaat laulut kuin örinätkin, joskin olen sitä mieltä, että yhtye voisi karsia death metal -elementit musiikistaan ilman että sävellykset kärsisivät tipan vertaa. Mutta meneehän tuo näinkin.

…To Tread the Ancient Waters on varsin pätevä esikoistuotos, joka ei juhli omaperäisyydellä, mutta tarjoaa tarttuvaa ja melankolista metallia. Kitaraliideissä on juuri sopivaa alakuloista hehkua, eikä melodioissa ole muutenkaan mitään valittamista. Kappaleet ovat tunnelman ja aggressiivisuuden osalta pääosin mukavassa tasapainossa.

Ihmeitä ei tarjoilla, mutta jos odotukset ovat maltilliset, saattaa jopa yllättyä. Varsin kelvollista käyttötavaraa klassisen murjotuksen ystäville.

Lisää luettavaa