Kontrolloitu kaaos ja pahaenteinen tunnelma viehättävät – arviossa Drawn and Quartered

Julkaistu Infernossa 6/2021.

08.09.2021
DRAWN AND QUARTERED
Congregation Pestilence
KRUCYATOR

Amerikkalaisella Drawn and Quarteredillä on takanaan sen verran mittava ura, ettei ole mikään ihme, miten vakuuttavalta sen death metal -rynnistys kahdeksannella levyllään kuulostaa.

Musiikissa tapahtuu koko ajan niin paljon, että korvia on oikein höristettävä ja mieltä terävöitettävä päästäkseen kyytiin edes repsikan paikalle. Musiikin suurin viehätys piilee paitsi todella monipuolisessa menevyydessä myös alati taka-alalla piilevässä pahaenteisessä tunnelmassa.

Kappaleiden värikäs instrumenttihulluttelu on kontrolloidun kaoottisesta ilmaisutavasta huolimatta taitavasti sävellettyä ja tarjoaa runsaasti tarttumakohtia. Mielikuvat Morbid Angel -tyyppisen oudon venkoilun suuntaan muodostuvat sitä vahvemmiksi, mitä pidemmälle albumi etenee ja mitä enemmän siihen uppoutuu.

Congregation Pestilenceä voi yhtään liioittelematta kutsua innovatiiviseksi julkaisuksi, vaikka genren historiassa on tehty jos vaikka mitä. Kun törmää näin omalaatuiseen ja vahvaan visioon, se onnistuu sekä yllättämään että säväyttämään.

Lisää luettavaa