Kulkee omia polkujaan trendeistä piittaamatta – arvossa Grave Miasma

Julkaistu Infernossa 7/2021.

GRAVE MIASMA
Abyss of Wrathful Deities
SEPULCHRAL VOICE

Lontoolaistrion edellisestä pitkäsoitosta, debyytti Odori Sepulcrorumista on ehtinyt vierähtää peräti kahdeksan vuotta, mutta juuri mikään ei ole muuttunut. ”Hautamyrkkyhöyry” jatkaa itse tallaamallaan polulla omanlaisensa kuolometallin parissa. Suitsukkeet tuoksuvat ja luut kolisevat.

Grave Miasma on messunnut alusta lähtien synkeää, mustana virtana vellovaa death metalia ympärillä vaihtuvista trendeistä piittaamatta. Laulaja-kitaristi Y:n kaiutettu örinä raivotaan samalla sapluunalla kuin aina ennenkin. Riffit ja kuvioinnit seuraavat toisiaan mutkittelevan käärmeen lailla, arvaamattomasti mutta määrätietoisesti.

Levyn äänimaailma on kaukana siistiksi ja kiiltäväksi puunatusta, mutta aiempien levyjen hautaholvin tunkkaisuutta ei enää ole havaittavissa, kiitos Jamie Gomez Arellanon kädenjäljen. Grave Miasma on ollut aina yhtye, jonka musiikki pääsee kunnolla oikeuksiinsa nimenomaan keikkatilanteissa, kun taas levyllä hypnoottinen vellominen jää usein ”melkein muttei ihan” -tyyliseen suoritukseen.

Hyvä levyhän Abyss of Wrathful Deities joka tapauksessa on, siitä ei pääse mihinkään. Se ei sovi kaikille, mutta mikäli rituaalimainen, tummilla väreillä maalattu ja tasavahva – hiukan myös tasapaksu – death metal hivelee kuuloelimiäsi, tästä muotioikuista vapaata tappoa levylautaselle.