Kutsuu luokseen ja kietoo vaivihkaa otteeseensa – arviossa Dorthia Cottrell

Julkaistu Infernossa 4/2023.

29.05.2023
DORTHIA COTTRELL
Death Folk Country
RELAPSE

Windhandistä tuttu Dorthia Cottrell manaa uudella soololevyllään esille synkkää mutta kaunista tuomiopäivän kantria, joka vaeltaa hypnoottisesti pitkin sielun avaria hiekkateitä. Tässä suhteessa levyn nimi kuvaa täydellisesti sen sisältöä.

Kantrin lisäksi kuullaan säröisempää ja bluessävytteisempää ilmaisua, mutta trubaduuriperiaatteella. Taustayhtyettä Cottrellilla ei ole, eikä hän semmoista tunnu tarvitsevankaan.

Cottrell itse on kuvaillut Death Folk Countrya paitsi musiikkigenreksi myös sisäiseksi sielunmaisemaksi, josta kaikki inspiraatio kumpuaa. Melankoliset kitaranäppäilyt ja tunnelmalliset kosketinmaisemat luovat levylle minimalistisen, mutta silti rikkaan ja avaran äänimaiseman, jonka päälle Cottrell asettaa kaikuun upotetut ja runsailla stemmoilla varustetut laulunsa.

Dorthia Cottrellin toinen soololevy on kaunis, hiljaisella liekillä palava teos, jonka loimussa on hyvä lämmitellä, kun kaipaa hengähdystaukoa kaikesta hektisyydestä. Se kutsuu luokseen ja kietoo vaivihkaa otteeseensa pitäen kuulijan aloillaan alusta loppuun. Joskus pienet eleet saavat aikaan suuren vaikutuksen.

Lisää luettavaa