Kylmää, raskasta ja tavanomaista kuoloa – arviossa Cadaver Carnivore

Julkaistu Infernossa 7/2023.

27.09.2023
CADAVER CARNIVORE
Devouring Eclipse of Darkest Realm
HERETIC IMPALEMENT / RUMF

Kylmää, raskasta ja tunnelmallista death metalia paukuttava Cadaver Carnivore on yhden venäläisen luomus. Örinää lukuun ottamatta kaikesta vastaavan Dimitry ”Necrodaemon” Krasnopeevinin historia ei tunne Metal Archivesin mukaan muita julkaisuja.

Mies poseeraa kuvassa kissan kanssa, joten hänen pakko olla hyvä jätkä. Eikä kaveri ole hassumpi muusikkonakaan, sillä debyyttijulkaisunsa Devouring Eclipse of Darkest Realm kuulostaa oikean bändin tuotokselta. Makuuhuone ei haise.

Se on sitten oma lukunsa, kuinka pitkälle tällä lopulta päästään. Pääosin keskitempoisessa ja hienoisesti kiemurtelevassa mätössä on oma persoonallinen tunnelmansa. Toismaailmallisia kauheuksia ryyditetään sopivalla määrällä melodiaa ja maalailevia koskettimia. Raskaana käyvä kuolo pysyy kuitenkin aina etualalla.

Se on vähän sääli, sillä erikoisempaankin luikerointiin olisi ainesta. Nyt musiikki jää hyvistä vaikutteistaan huolimatta liian tavanomaiseksi, vaikka jälki tasapainoista onkin. Loppua kohden biisimateriaali alkaa toistaa itseään, mutta ei ärsyttävyyteen asti.

Lisää luettavaa