Laadukasta ja oivallista scifi-doomia – arviossa The Devil’s Trade x John Cxnnor

Julkaistu Infernossa 4/2023.

17.06.2023
THE DEVIL’S TRADE X JOHN CXNNOR
Live at Roadburn
PELAGIC / SEASON OF MIST

Livelättyjä tulee kuunneltua aika harvoin, mutta nyt osui eteen niin erikoinen yhteistyö, että pakkohan tämä oli tsekata. Ja hyvä niin, on nimittäin sen verran laadukasta ja kovaa kamaa.

John Cxnnor on tanskalaisveljesten Ketil ja Rasmus G Sejersenin industrial/elektro-projekti, jolle he säveltävät Terminaattori-leffojen ja scifin inspiroimaa musiikkia. Veljekset soittavat myös LLNN-nimisessä post-apokalyptisessä hc-bändissä, joka nauhoitti pari vuotta sitten unkarilaisen doom folk -yhtyeen The Devil’s Traden – eli Dávid Makón – biisistä coverin. Yhteistyön pohjalta syntyi Roadburnissa vuonna 2022 soitettu yhteiskeikka, joka julkaistaan nyt levyllä.

Albumin biisit ovat kilkattavia ja kalkattavia, synkeitä, uhkaavia ja futuristisia nousten perusteknoilun yli Makón komean ja paasaavan laulun kautta. Kaipa kappaleita voisi luonnehtia elokuvamusiikiksi, soundtrackiksi jollekin tekemättömälle avaruuskauhuleffalle. Oivallista scifi-doomia.

Kannattaa ehdottomasti testata, mikäli melankolinen industrial maistuu. Tai eipä sen oikeastaan tarvitse edes maistua. Levy kannattaa testata, mikäli pidät hyvästä musiikista.

Lisää luettavaa