Max Cavaleran kapina-arvot ovat yhä kohdillaan – arviossa Soulfly

Levyarvio julkaistu Infernossa 7/2015.

15.10.2015

Soulfly
Archangel

Nuclear Blast
3_5_kirvesta

Brassiveteraani Max Cavaleran luotsaama Soulfly on jäänyt itselleni etäiseksi yhtyeeksi. Oikeastaan miehen Sepulturan jälkeisten bändien seuraaminen on keskittynyt lähinnä Cavalera Conspiracyyn. Onkin mukava huomata, että Cavaleran kapina-arvot ja -asenteet ovat yhä kohdillaan.

Onneksi homma ei jää niin yksioikoiseksi kuin levyn avaava, punkmaisesti ärisevä We Sold Our Souls to Metal antaa olettaa. Hardcoreperinteet kumpuavat taustalla ja nousevat välillä jopa osiin, mutta onhan tämä silti ehtaa metallia. Levy ryöpyttää monipuolisia sovituksia hyvällä groovella, jonka tahdissa kelpaa takoa päätä.

Albumin yleislinja käsittää ennen muuta groove- ja thrash metalin. Melodiatrippailuissa on kuitenkin selvää kokeilullista mieltä, eikä teknisempiäkään jippoja vältellä. Vierailevat laulajat tuovat albumille sävyä, mutta parhaiten se toimii itse keulakuvan käskyttämänä.

Archangel on painava lausunto tämän päivän yhteiskunnallisista epäkohdista ja tuhoavista uskonnoista. Albumi ei ole priima, varsin nautittava kylläkin.

Lisää luettavaa