Meininkiä piisaa ja homma rokkaa – arviossa Lucifer Star Machine

Julkaistu Infernossa 4/2023.

29.05.2023
LUCIFER STAR MACHINE
Satanic Age
THE SIGN

Lucifer Star Machine on lontoolaislähtöinen, nykyään Saksasta käsin vaikuttava garage-, punk- ja hard rock -vaikutteista rock’n’rollia esittävä viisikko. Satanic Age puolestaan on vuonna 2002 perustetun ryhmän viides albumi.

Porukan musiikissa voi kuulla niin Motörheadiä, Misfitsiä kuin ajoittaisia popimpiakin sävyjä. Biiseillä on mittaa kolmisen minuuttia tai hieman alle, joten 37-minuuttiseen pakettiin mahtuu introineen 12 jokseenkin samalla kaavalla rakennettua kappaletta.

Solistin matala ja räkäinen ääni sopii pakettiin täydellisesti. Vaikka laulusektorilla ei ole juuri moittimisen varaa, vierailijoilla varustetut biisit tuovat kivaa lisäpotkua. Psychic Vampires ja Hard Luck Mary erottuvatkin ehkä jopa levyn parhaina biiseinä.

Meininkiä piisaa ja homma rokkaa hienosti, mutta meno voisi olla vielä monipuolisempaa. Ei tässä mitään balladeja kaipailla, mutta vaikkapa yksi niin sanotusti sata lasissa vedetty biisi olisi toiminut. Näillä eväillä kappaleet muistuttavat kovasti toisiaan ja jotain pientä jää puuttumaan.

Sinänsä synkänpuoleisista sanoituksista ja aiheista huolimatta teos kuulostaa piristävältä ja pistää hyvälle tuulelle.

Lisää luettavaa