Mielenkiintoinen konsepti, joka ei aivan onnistu räjäyttämään pankkia – arviossa Sarmat

Julkaistu Infernossa 6/2023.

24.09.2023
SARMAT
Determined to Strike
I, VOIDHANGER

New Yorkissa majapaikkaansa pitävä Sarmat soittaa teknistä, progressiivista ja vahvasti jazz-pitoista death metalia, josta löytää vaikutteita hyvin monelta suunnalta. Äkkiseltään on kuin Naked City, Weather Report, Atheist ja Necrophagist olisi laitettu blenderiin ja sekoitettu huolella.

Bändi soittaa taitavasti, ja vierailijat luovat kokonaisuuteen oman kiintoisan lisänsä. Imperial Triumphantista sessiomieheksi lainattu basisti Steve Blanco hoitaa tonttinsa kunnialla ja pimputtelee kahdessa biisissä pianoakin.

Jerome Burn ja Cameron Carella puolestaan tuovat trumpeteillaan vahvaa free jazz -tunnelmaa, vaikka myös hillitympi ilmaisu luonnistuu. Enervated-kappaleella kuullaan kitaristi Matt Hollenbergin (Cleric) näppärää sooloilua ja nimibiisissä Ed Rosenbergin (Kilter) särmikästä saksofonia.

Sarmat ei räjäytä debyyttilevyllään pankkia, mutta yhtyeen konsepti on ehdottomasti mielenkiintoinen, vaikkei täysin ennenkuulumaton. Eipä marginaalisella crossover-sektorilla liikaa päteviä toimijoita ole, joten kaikki uudet nimet ovat enemmän kuin tervetulleita.

Lisää luettavaa