Minimalistista melankoliaa ja kaihoa – arviossa Dawn of Solace

Julkaistu Infernossa 1/2022.

27.02.2022
DAWN OF SOLACE
Flames of Perdition
NOBLE DEMON

Kotimaisen metallin moniottelija Tuomas Saukkonen jaksaa pysyä tuotteliaana. Julkaisuvuorossa on miehen pari vuotta sitten elvyttämän, alkujaan vuonna 2005 perustetun Dawn of Solacen kolmas albumi.

Dawn of Solace lienee Saukkosen monista bändeistä minimalistisin ja kevyin, mutta samalla melankolisin ja kaihoisin. Viimeksi mainittua yhtye on ollut etenkin paluustaan lähtien, kun alakuloisesta nuotistaan tunnettu Mikko Heikkilä pestattiin täyteen lauluvastuuseen. Saukkosen aiemmillekin projekteille komeasti värinöivää ääntään lainannut, nykyään Kauniista Kuolemattomasta tunnettu mies sopii bändin keulille erinomaisesti.

Uutuudella soiva suoraviivainen ja kauniisti harmaan sävyissä kahlaava melankolinen metalli on tyylillisesti sulavaa jatkoa edellislevy Wavesille (2020). Syvällisyys ja sävyt tosin kuuluvat sävellyksissä aavistuksen aiempaa laaja-alaisemmin, mikä nostaa tasaisen kovan levyn vahvimmat hetket entistä kirkkaampaan valoon.

Flames of Perdition on kaikkinensa hieno paketti, jonka ilme on pohjattomasta alakuloisuudesta huolimatta melko toiveikas. Lopun bonusvetoina kuullaan upeat riisutut versiot yhtyeen vanhemmista sävellyksistä Lead Wings ja Dead Air.

Lisää luettavaa