Moniulotteisia ja laadukkaita jämiä – arviossa Napalm Deathin ep

Julkaistu Infernossa 2/2022.

NAPALM DEATH
Resentment is Always Seismic - A Final Throw of Throes
CENTURY MEDIA

Puolituntinen mini-lp on Napalm-herkkua siinä missä edellinen Throes of Joy in the Jaws of Defeatism -levynsäkin (2020). Ja samoista sessioista materiaali on myös peräisin, kertoohan sen jo alaotsikko A Final Throw of Throeskin. Ihan killeribiisejä ei ole mukana, mutta ”jämien” laatu on silti kova.

Kahdeksan biisin pläjäys on aika moniulotteinen, mutta sitäkin Nappikselta osaa odottaa. Puolet levystä edustaa bändin leipälajia, leppeästi grindailevaa death metal -tykittelyä, josta yhtye pystyy edelleenkin löytämään uutta ja yllättävää – ja saa sen ennen muuta toimimaan. Pari raitaa sisältää jylyisempää, post-punkiin kallellaan olevaa ilmaisua, joka toimii mättelyn seurassa totutun messevästi.

Seassa on myös pari coveria. Bad Brainsin Don’t Need It sulautuu meininkiin vaivatta, vaikkakin on yhtyeen perustatsia astetta punkimpi rykäisy. Slab!-yhtyeen People Pie on hersyvä ja ärsyttää varmasti grindipäitä sielukkaiden neitojen taustalauluilla, räppäykseen kallellaan olevalla rähinällä ja funkylla bassolla.

Kaikkiaan oikein mainio monipuolituntinen.

Lisää luettavaa