Nautinnollisen synkeäsävyistä ja laadukasta tavaraa – arviossa Antrisch

Julkaistu Infernossa 5/2023.

11.08.2023
ANTRISCH
Expedition II Die Passage
OMAKUSTANNE

Kromlekin ja 7th Abyssin jäsenistä koostuva saksalainen Antrisch on mielenkiintoinen uusi black metal -tuttavuus. Bändin debyyttilevyn konseptitarina on sidottu John Franklinin katastrofaaliseen tutkimusmatkaan Luoteisväylälle vuonna 1845. Tarinaan liittyy kannibalismia, keuhkokuumetta, tuberkuloosia ja jopa lyijymyrkytyksiä. Levy kertoo näistä aavemaisen kylmäävistä tapahtumista ja siitä, miten musertava kokemus tällainen epäluonnollinen rääkki ihmiselle on.

Antrischin musiikki on aggressiivista, juuri oikeissa paikoissa himmailevaa ja nautinnollisen synkeäsävyistä tavaraa. Laulut kulkevat mukavasti joko bm-tyylisesti räksyttäen, hieman syvemmin korahdellen tai tarinan tapahtumia tummalla narratiiviäänellä höpötellen.

Saksalaisissa laulajissa tai heidän tyylissään on jotain perin kummallista. Laulaja Maurice Wilson (Christian Wolf) kuulostaa jollain perverssillä tavalla Rammsteinin Till Lindemannin ja Absurdin Wolfin äpärälapselta. Näiden tyyppien laulurytmityksessä ja tietynlaisessa marssipoljennassa on vain jotain niin perin juurin saksalaista.

Se tässä lähinnä ihmetyttää, miten ihmeessä tämä on omakustannelevy? Aivan helvetin laadukasta matskua nimittäin. Luulisi nyt jonkin lafkan nappaavan näin kovan bändin.

Lisää luettavaa