Noitapiiri pyörii ja tanssittava paholaismusiikki soi – arviossa Blood Ceremony

Julkaistu Infernossa 4/2023.

20.05.2023
BLOOD CEREMONY
The Old Ways Remain
RISE ABOVE

Dropataanpa heti alkuun muutama bändi: Coven, Jefferson Airplane, Black Widow, Uriah Heep, Jethro Tull ja vaikkapa Pagan Altar. Blood Ceremonyn meininkinä on siis 1960- ja 1970-lukujen okkulttinen ja psykedeelinen hippirokki, happoinen proge sekä heavy/doom metal. Kanadalaisbändin viides levy sekoittelee sujuvasti edellä mainittuja bändejä Black Sabbathilta ja Pentagramilta tuttuihin hevimpiin rakenteisiin.

Blood Ceremony syntyi vuonna 2006, okkultismirokin kovimman buumin aikaan. Moni muu retrohevibändi on jo kadonnut maan päältä, mutta nämä kanukit jatkavat noitapiirissään entistä vahvempina. Hammond raikaa, jethrotullmainen huilu lurittelee, skitat runttaavat doom-riffejä ja naislaulu rulettaa.

Tällaista pirteää, rokkaavaa, folkkaavaa ja tanssittavaa crowleylaista paholaismusiikkia on mukava kuunnella. Jopa bändin soundimaailma kuulostaa vanhalta ja hieman hamppuiselta, mikä on erityisen piristävä havainto tänä digitaalisen sirinäsoundin aikakautena.

Ikävä kyllä levyn biisit jäävät muutamaa kaunista poikkeusta lukuun ottamatta hieman valjuiksi, mutta kyllä tämä tasapaksun ja turvallisen metallimusan pieksee aivan satanolla.

Lisää luettavaa