Nostalgiatrippi karkeamman ja suoraviivaisemman musiikin aikakauteen – arviossa Nethermancy

Julkaistu Infernossa 4/2023.

31.05.2023
NETHERMANCY
Worship Evil Sacrifice
HELLDPROD

Vuodesta 1996 enemmän tai vähemmän aktiivisesti toiminut portugalilainen black metal -akti Nethermancy on julkaissut neljännen kokopitkänsä. Worship Evil Sacrifice on likainen, raaka ja vihainen levy, josta kuulee kasarilegendojen – Venomin, Hellhammerin, Masters Hammerin ynnä muiden – vaikutuksen kirkkaasti. Toki biiseistä löytyy myös ysärin toisen aallon black metalia. Etenkin Mardukin alkupää vaikuttaisi maistuvan portugalilaisjampoille.

Soundimaailma on mukavan muhjuinen, eikä turhaan näpertelyyn, kuten editointiin ja miksaukseen, ole käytetty liikaa aikaa. Etenkin syntikat ovat miellyttävän casiomaiset – kunnon tuuttailua nimittäin. Biisit on soitettu sisään konstailematta, eikä levyltä löydy mitään ulkokultaisia turhanpäiväisyyksiä.

Myös biisien nimiä pitää kunnioittaa. Levyltä löytyy melkoisen iloisesti nimettyjä kappaleita kuten Nuclear Christ Armageddon, Satanic Black Mass ja Death Sermon, jotka kiteyttävät Nethermancyn meiningin täydellisesti.

Worship Evil Sacrifice on lämminhenkisen mukava nostalgiatrippi karkeamman ja suoraviivaisemman musiikin aikakauteen. Portugalin perkeleet ovat säveltäneet helvetillisen ja pahuutta huokuvan puolituntisen vanhan koulukunnan runnomista, joka ei piilottele sanomaansa kielikuviin tai korupuheeseen.

Lisää luettavaa