Oikeiden asioiden äärellä – arviossa Credic

Julkaistu Infernossa 4/2022.

02.06.2022
CREDIC
Vermillion Oceans
BLACK LION

Saksalainen Credic kaivelee melodisen death metalin tyhjiä hautoja yllättävän menestyksekkäästi. Juuri mitään uutta tai omaa yhtye ei ole onnistunut tekemään, ellei vienoja metalcore-elementtejä lasketa sellaisiksi, mutta varsin kohtuullisia sävellyksiä yhtyeen kolmas levy silti esittelee.

Vuonna 2005 perustettu orkesteri muistuttaa tyyliltään ja soundimaailmaltaan hyvin pitkälti nykymallin Dark Tranquillityä. Jopa laulaja Stefanin maneereissa on havaittavissa vahvoja Mikael Stanne -viboja.

Vermillion Oceans tarjoaa oivaltaviakin hetkiä, etenkin levyn loppupuolella. Esimerkiksi tunnelmallinen Autumns Spring osoittaa, että yhtyeeltä löytyy omaakin visiota. Huono ei ole myöskään kipakasti liikkuva The Mountains Between Us. Orkesterilla on taitoa kirjoittaa tiukkoja ja iskeviä riffejä, ja sovituksissakin on sopivaa ilmavuutta.

Credic on selkeästi oikeiden asioiden äärellä, mutta sen visio ei ole lihallistunut täysin. Jotain maagista, kenties henkimaailman hommiksikin laskettavaa ryhmän ilmaisusta vielä puuttuu. Aika näyttää, tuleeko yhtye löytämään oman polkunsa.

Lisää luettavaa