Oppipoika on päihittänyt mestarinsa – arviossa Brymir

Julkaistu Infernossa 7/2022.

16.10.2022
BRYMIR
Voices in the Sky
NAPALM

Brymirin jokainen albumi on ollut edeltäjäänsä parempi ja bändi on löytänyt ajan kuluessa yhä vahvemmin oman äänensä, joten ei ole ihme, että sen uutta albumia on odotettu kaula pitkällä viimeisen kolmen vuoden ajan.

Voices in the Sky ei petä vaan ylittää odotukset. Sen vimmainen yhdistelmä folk metalia, blackiä, melodeathiä ja jopa poweria tulittaa melodioita ja riffejä päin tajuntaa niin monesta suunnasta, että kiivaimmissa kohdissa ei voi keskittyä mihinkään muuhun kuin Brymirin yhä jalostuneempiin tunnelmiin.

Minkäänlaiseen ylitsevuotavan räiskyvään kaaokseen Brymir ei eksy, vaan bändi taitaa yhä varmemmin sen tärkeimmän, eli mieleenpainuvien ja tarttuvien biisien säveltämisen. Forged in War ja Seeds of Downfall tekevät selväksi Brymirin kiteytyneempien sävellysten voiman, ja All As One on bändin vaeltavammista eepoksista paras.

Kun Brymir vasta aloitteli uraansa, se vaikutti Ensiferumin ja Wintersunin oppipojalta. Nyt bändi on päihittänyt mestarinsa ja on enää yhden kunnianhimoisen askeleen päässä omasta lopullisesta mestariteoksestaan.

Lisää luettavaa