Päin pläsiä ilman minkäänlaisia anteeksipyyntöjä – arviossa Hero Dishonest

Julkaistu Infernossa 2/2019.

Hero Dishonest
Maailma palaa taas
If Society

Kun ruuhkavuosiaan läpi kahlaavat miehet vapauttavat supermarkettien ruuhkaisissa kassajonoissa jälkikasvun sairauskierteiden, ylitöiden ja salakavalasti rapistuneen kunnon aiheuttaman ahdistuksensa, jälki on aidosti vihaista. Inhorealistisia havaintoja maailmasta tekevän Hero Dishonestin juuri sopivasti 20 minuuttia kestävä täyspitkä läväytetäänkin päin pläsiä ilman minkäänlaisia anteeksipyyntöjä. 

Suurempi kiemurointi tuntuu jääneen taakse. Biiseissä mennään asiaan niin suoraan ja räväkästi, että umpihämäläiset tuskin huomaavat ennen levyn loppua, mistä koko hommassa oli kysymys. Kun purskeiseen hardcoreen yhdistyy Vellun maanisuuden ja hulluuden rajamailla harhaileva laulu- ja sanoitustyyli, jälki on väkisin mukaansatempaavaa ja räävitöntä riekkumista. 

Maailman eri kolkissa palaa tälläkin hetkellä jos vaikka minkälaista roihua, ja Hero Dishonest lyö omalta osaltaan lisää bensaa liekkeihin. Perimmäiset motiivit bändin musiikin ja tekemisten takana lienevät kuitenkin enemmän tulipalojen sammuttamisessa. Maailmantuskan musertaessa alleen pelkkä tofun mussuttaminen ei enää lunasta hyvää omaatuntoa. ”Pitäis tehdä paljon enemmän hyvää”, kuten levyn kappaleessa huudetaan.