Perus voi olla kiva, mutta liian perus on tylsä – arviossa Atomwinter

Julkaistu Infernossa 4/2023.

01.06.2023
ATOMWINTER
Sakrileg
TROLLZORN

Ydintalvea pukkaa. Vuodesta 2010 jyräillyt saksalaisryhmä nuijii periksiantamatonta ja peruspalikoilla rakennettua death metalia. Bändi ei ole juuri mainetta niittänyt, vaikka nyt ollaan jo neljännessä pitkäsoitossa. Suurempi suosio saa odotella myös tämän julkaisun jälkeen.

Atomwinter painaa vanhan liiton hengessä. Mukana on niin Asphyx-osaston jyrähommia kuin länsinaapurimme dödsmetall-perinnettä. Kaikki on tuhatmiljoonaa kertaa kuultua, ja monesti paremmin tehtynä. Omintakeisuus on tästä rusennuksesta kaukana.

Sakrileg esittelee Atomwinterin uuden laulajan, Burden of Griefin basistina tunnetun Florian Bauerin, jonka murinassa toden totta on mureutta. Valitettavasti lauluosuudet ovat mielikuvituksetonta lausumista. Sama tasapaksuus ja tarttumattomuus vaivaa niin riffejä kuin sovituksiakin. Perus voi olla kiva, mutta liian perus on tylsä.

Täysin kuolohulluille Atomwinterin genren kliseitä ja tavanomaisuuksia kierrättävä takominen uponnee siinä missä laadukkaampikin death metal. Isomman yleisön Sakrileg jättää kylmäksi, vaikka sen pitäisi pistää kylmäksi. Aivan surkeaa tämä ei silti ole, sen osoittaa ok-tason kaksi ja puoli hakkuuvälinettä.

Lisää luettavaa