Primitiivistä ja röyhkeää tykitystä – arviossa Axeslaughter

Julkaistu Infernossa 4/2023.

21.06.2023
AXESLAUGHTER
Nightmare of Simultaneous Ecstasies
BESTIAL BURST

Kotimainen Axeslaughter soittaa roskaisen käppäistä, kaoottista ja erittäin mustaa grind/crust/death metalia. Nämä lappeenrantalaishyypiöt näyttävät mainostavan musiikkiaan ”neandertaalimetallina”, mikä on enemmän kuin osuva määritelmä, sen verran primitiivistä ja röyhkeää tykitystä tämä on.

Bändi on nauhoittanut 17 vuoden aikana yhtä ja toista, mutta Bestial Burstin julkaisema Nightmare of Simultaneous Ecstasies on vasta poppoon esikoislevy. Todellinen ug-kulttibändi siis.

Jos välttämättä haluaa kaivella nimiä, Napalm Deathin grindaavan crustinen alkutaival tulee paikoitellen mieleen. Muuten meno on yksinkertaista ja yllättävänkin tarttuvaa vihanpurkamista. Soundit ovat aivan helvetin rujot. Biisit on ilmeisesti soitettu livenä, ja senpä takia soitostakin löytyy melkoista nytkettä ja kömpelöä eloa. Käppä on ok, jos sitä osaa tehdä tarpeeksi hyvin.

Pelkistetyt biisit eivät onneksi toista samaa kaavaa, vaan Axeslaughterin arsenaali on yllättävän laaja. 13 biisiä ja 33 minuuttia on juuri sopiva satsi tällaista primitiivitykitystä. Autenttista ug-kamaa alusta hamaan loppuun. Ei kermaperseille.

Lisää luettavaa