Psykedeelisellä muljuttelulla höystettyä raskaskätistä räimintää – arviossa Late Night Venture

Julkaistu Infernossa 3/2023.

25.04.2023
LATE NIGHT VENTURE
V: Bones of the Extinct
TREPANATION/VINYLTROLL

Tanskalaisen post-rock/metal-retkueen edellislevy Subcosmos (2019) aiheutti mukavan korvien höräytyksen ja myös tämä viides kiekko toimii. Tosin yhtyeen ilmaisu on nyt muistikuvia selkeästi roisimpaa, ja vaikka post-rock-elementti on edelleen aistittavissa, se jää jyräävän ärjynnän ja moukaroinnin taustalle.

Kehnonpuoleisella nimellä siunattu yhtye on kuitenkin alallaan osaava seppä. Ote on jämerä ja dynamiikan kanssa operoidaan oikeaoppisesti. Raskaskätistä räimintää, karjuntaa ja särövallin hyökyä höystävät tyylillä moninaiset jännittävät spesiaalisoundit ja psykedeeliset muljuttelut.

Tummanpuhuvaan hanskaan verhottu iso käsi mäiskii poskelle, mutta henkeäkin vedetään mukavasti. Jännitteinen tunnelma kasaantuu ansiokkaasti kajahtaakseen vapaaksi äänihanojen auetessa ammolleen, vaikka biisit eivät perustukaan tunnelman asteittaiseen tihentymiseen ja äänenpaineen kerrostumiseen.

Bones of the Extinctissä näkyy selkeitä Cult of Lunan jalanjälkiä, mutta Late Night Venture ei tarvo ihan samoissa askelmerkeissä. Ruotsalaiskollegojen tämän tästä saavuttamiin täysosumiin juuteilla ei ole kuitenkaan nytkään saumaa.

Lisää luettavaa