Raikasta, ilmavaa ja monipuolista – arviossa Weightless World

Julkaistu Infernossa 10/2023.

06.01.2024
WEIGHTLESS WORLD
Sleepwalker
INVERSE

Jyväskylän Weightless Worldin energisessä modernissa metallissa menee paljon oikein. Bändillä on oma sointi, eikä vain vahvasti eläytyvän ja omintakeisen lepattavalla vibralla laulavan Perttu Korhosen soundin takia.

Biisit ovat raikkaita, ilmavia ja monipuolisia, mikä johtunee siitä, että nykysukupolven bändit eivät sävellä genrepallo kahleena nilkassaan vaan tekevät ennakkoluulottomasti niin kuin hyvältä tuntuu. Vaikka taiteen kivijalka on laveasti ilmaistuna modernissa metallissa, se on vain viitekehys. Jos vaikkapa drum’n’bass, djent ja post-metal-vyörytys – tai kauhukaiuttelu, örppä ja power metal -tuku – toimivat samassa biisissä, ne sovitetaan siihen.

Valtteri Viinikan ja Juuso Oinosen kitarointi on joko pitkälle mietittyä tai silkalla ilmiömäisellä säkällä nappiin osunutta tiimityötä, sillä vastaavaa ei kuule ihan joka toinenkaan päivä. Basisti Tino Kantoluodon nastat synaefektit lisäävät sekametelisoppaan oivaltavuutta.

Niin hurjalta kuin se kuulostaakin, Weightless Worldissä A7X kohtaa Arionin, joka kohtaa Sleep Tokenin. Huipulle pääsyyn tarvitaan kuitenkin vielä vähän lisää. Nyt lyrat ja ääntäminen kuntoon, niin ovet maailmalle aukeavat!

Lisää luettavaa