Ravistelee kyydistään varmaan ja turvalliseen tottuneet – arviossa Ascended Dead

Julkaistu Infernossa 5/2023.

25.06.2023
ASCENDED DEAD
Evenfall of the Apocalypse
20 BUCK SPIN

Haluatko heittäytyä hulluuden pyörteisiin? Asettele tämä levy soittimeen ja paina play, niin johan katoavat viimeisetkin järjen rippeet. Kuusi vuotta Abhorrent Manifestation -debyytin jälkeen tärisee ja kunnolla.

Ascended Dead on kaaoksen mestari. Nykyään muun muassa Morbid Angelissä paukuttava Charles Koryn on kova ukko. En tiedä, montako raajaa miehellä on, mutta veikkaan useita. Mielipuolisena pyörivä death metal pysyy nätisti kasassa, kun Koryn käskyttää rumpukalvojaan. Hallinta on täydellistä.

Sama pätee kielisoitinosastoon. Riffeissä on sellaista joka suuntaan luikertavaa sekoilua, että homma leviäisi taitamattomilla totaalisesti käsiin. Kitaratuli ei anna hetken rauhaa. Biiseissä tapahtuu paljon ja nopeassa tahdissa. Vauhti on kova, musiikki kimpoilee ja rimpuilee arvaamattomiin suuntiin.

Evenfall of the Apocalypse on erittäin väkivaltainen ryöpytys, joka ravistelee kyydistään varmaan ja turvalliseen tottuneet. Vain synkeänkaunis instrumentaali Passage to Eternity keskeyttää täydellisen hullunmyllyn. Se on pieni lepohetki, vaikka intensiiviseksihän sekin lopulta kasvaa. Tämä ei ole helppo levy, mutta se loksauttaa leuan ja antaa kuulijalle hämmästeltävää pitkäksi aikaa. Ei heikoille.

Lisää luettavaa