”Rymistelyn teho ei vähene tahallisesta ja tahattomasta komiikasta” – arviossa Phil Anselmon tuottama King Parrot

Levyarvio julkaistu Infernossa 6/2015.

King Parrot
Dead Set

Agonia
3_5_kirvesta

Brutaalin stonergrindin humoristinen pelimannikööri on viihdyttävä tapaus. Jotenkin ei yllätä yhtään, että hillittömän aggressiivista möykkää kieli poskessa suoltava joukkio nappasi juuri Phil Anselmon tuottamaan toisen kokopitkänsä.

Levyltä lohkaistu Like a Rat -video ilmentää hyvin sitä sielujen sukulaisuutta, joka bändin ja Anselmon välillä on syttynyt. Nämä jätkät eivät ota mitään kovin tosissaan, mutta rymistelyn teho ei vähene tahallisesta ja tahattomasta komiikasta. Päinvastoin.

Harmi vain, että bändin esenssi ja olemus menevät pelkällä kuuntelulla hivenen hukkaan. Tämä tiimi on luotu koettavaksi livenä. Silmille ja korville ja kaikille aisteille hyökkäävä musiikillinen rynnäkkö hauskuttaa meiningillään ja lyriikoillaan ihan levylläkin, mutta ei aivan tarpeeksi tehokkaasti.

Pikkiriikkisen liian pitkät biisit laimentavat vääntöä nekin. Yli kolme minuuttia on tässä meiningissä aivan liian pitkä tovi. Täydellistä King Parrot -biisiä edustaa lyhyt ja ytimekäs kaahaus, kuten vaikkapa Sick in the Head.

Ja niistä Anselmon soundeista? Kirkkaat mutta tälle päättömälle hurjastelulle juuri sopivan rosoiset. Kyllä tätä ihan ilokseen kuuntelee.