Sympaattista ja lempeästi ärhäkkää rämistelyä – arviossa Richie Ramone

Julkaistu Infernossa 4/2023.

14.06.2023
RICHIE RAMONE
Live to Tell
LIVEWIRE/CARGO

Legendaarisen Ramonesin rumpalina 1980-luvun puolivälissä toiminut Richie Ramone on pätevä laulaja ja lauluntekijä. Miehen biisejä pääsi Ramo-lätyille ja ylsi kokoelmatasollekin. Jos tiedät, miltä Somebody Put Something in My Drink kuulostaa, tämän levyn meininki on hahmolla.

Live to Tell sisältää – totta kai – rutkasti Ramonesista muistuttavaa, rennosti etu- ja takakenoista räminärockia mainiosti setääntyneellä punkasenteella. Albumi on mukavan vankkaa tekoa. Melko helpoilta vaikuttavat biisit sisältävät kovatasoista melodista koukkua ja vallan majesteettisiakin kertosäkeitä. Meno ei välttämättä kuulosta hurjan vaaralliselta, mutta homma rullaa kivalla tavalla.

Live to Tell on hyvällä tavalla sympaattinen ja lempeästi ärhäkkä rämistelylevy, jonka voi kuvitella syntyneen pakottomasti ja vapautuneesti. Kokemus kuuluu tyylilajin puitteissa kiitettävän monipuolisena materiaalina ja sopivan raa’aksi jätettynä mutta nasevana tuotantona. Levy on parista rallattelusta huolimatta mainiota kuunneltavaa ja Cry Little Sister oikeinkin komea biisi.

Lisää luettavaa