Tallustaa helleenistä vasemman käden polkua esimerkillisesti – arviossa Synteleia

Julkaistu Infernossa 5/2022.

15.07.2022
SYNTELEIA
The Secret Last Syllable
FLOGA

Perinteisempää kreikkalaista black metalia soittava Synteleia on sotkenut synkeään soppaansa vaikutteita klassisesta musiikista ja jopa oopperasta. Vaikka bändin musiikki on melko tuttua ja turvallista, mukana on sen verran tuoreita elementtejä, että The Secret Last Syllable kuulostaa hyvinkin omaperäiseltä levyltä.

Cthulhun lonkeroista ja Suurten muinaisten kosmisista mysteereistä laulavan yhtyeen ilmaisu muistuttaa niin paljon helleenisen antiikkikoneiston (Rotting Christ, Varathron, Necromantia, Zemial ja niin edelleen) klassikoita, ettei alkuperämaasta voi erehtyä yksikään black metalia enemmän kuunteleva.

Vaikka Kreikka on aina ollut erityisen vahva mustan metallin maa, viime vuodet ovat olleet täynnä poikkeuksellisen hyviä nuoremman sukupolven taidonnäytteitä. Synteleia tallustaa helleenistä vasemman käden polkua esimerkillisesti ja tekee sen ylpeästi perinteitä kunnioittaen.

The Secret Last Syllablesta on vaikea olla pitämättä, luotaantyöntävän karmeasta kannesta huolimatta. Hieno levy, joka jatkaa kreikkalaisen black metalin uusrenessanssia.

Lisää luettavaa