”Tämänkaltaisesta surumielisyydestä ei ole tänä päivänä ylitarjontaa” – arviossa Tomb of Finland

Levyarvio julkaistu Infernossa 7/2015.

22.09.2015

Tomb of Finland
Below the Green

Mighty
4_kirvesta

Kotimaisten tekijämiesten yhtye liikkuu debyytillään synkissä maisemissa. Melankolinen pohjavire kuljettaa keskitempoista, dark- ja black-elementeillä maustettua death metalia, jossa on aimo annos 90-lukulaista otetta.

Jopa doomahtavat biisit tarjoavat alakulontäyteisiä hetkiä, jotka langettavat ikuisen syksyn hautausmaalle kuin hautausmaalle. Kaikki levyn kappaleet ovat tasavahvoja esityksiä, mutta esiin voi nostaa vaikkapa pää painuksissa melodisoivan In the Heart of Winterin sekä jykevän kaihoisana kulkevan Sunfaderin.

Napakka intron ja kahdeksan biisin paketti on passeli tällaiselle jyräykselle. Matalan örinän ja blackmetalmaisemman rääkymisen liitto toimii hyvin ja tukee tummana sahaavien riffien jylhyyttä. Toisinaan syntyy hyvää ja iskevää jälkeä, vaikkei esitys olisikaan maailman omaperäisintä sorttia – Tomb of Finlandin tapauksessa on näin.

Vaikka se lopullinen, kuolemaa suurempi huippupurevuus ei yllä koko matkalle, Below the Green on levy, joka ei jää nurkkaan pölyttymään. Tämänkaltaisesta surumielisyydestä ei ole tänä päivänä ylitarjontaa, joten kokonaisuus erottuu sikälikin edukseen.

Lisää luettavaa