Tappavan tasaista menoa – arviossa Oceanhoarse

Julkaistu Infernossa 4/2023.

21.05.2023
OCEANHOARSE
Heads Will Roll
NOBLE DEMON

Luovuus on villi peto, jota täytyy jossain määrin kontrolloida, mutta jota ei voi täysin kahlita. Keskinkertaisuus on mukavuudenhalun viheliäinen serkku, joka tekee pesänsä sinne, missä ”hyvä meininki” ja groove asuvat.

Edellä mainitut määreet eivät ole lainkaan huonoja, jos soittaa tiukkaakin tiukemmassa funkbändissä, mutta raivokkaaseen metallimusiikkiin niitä ei mielellään haluaisi yhdistää.

Heads Will Roll on Oceanhoarsen kolmas albumi. Kolmen vuoden takainen debyytti- ja livelevy The Damage Is Done – Live! on lykätty uuden julkaisun digipak-version bonukseksi.

Oceanhoarse soittaa hyvin amerikkalaisen kuuloista metallia, josta tulevat päällimmäisinä mieleen Lamb of Godin kaltaiset modernit jyrät. Välillä väläytellään melodisempaa osaamista, mutta sillä ei ole oikeastaan mitään merkitystä suuntaan tai toiseen. Meno on tappavan tasaista ja tylsää alusta loppuun.

Mikäs tässä on tekijämiesten soittoa kuunnellessa, mutta eipä tältä levyltä löydy oikein mitään inspiroivaa. Heads Will Roll on levy, jolle kotimainen metalli tuli kuolemaan.

Lisää luettavaa